» اخبار اینترنت » برکناری رئیس دفتر کپی‌رایت آمریکا به‌دستور ترامپ در پی اختلاف بر سر هوش مصنوعی
ترامپ
اخبار اینترنت

برکناری رئیس دفتر کپی‌رایت آمریکا به‌دستور ترامپ در پی اختلاف بر سر هوش مصنوعی

اردیبهشت 22, 1404 0۰3

به گزارش اپ خونه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده، شیرا پرلماتر (Shira Perlmutter) رئیس دفتر کپی‌رایت ایالات متحده را برکنار کرد.

این خبر نخستین‌بار توسط شبکه خبری CBS و وب‌سایت پولیتیکو منتشر شد و ظاهراً با بیانیه‌ای از سوی نماینده دموکرات، جو مورل، که عضو ارشد کمیته مدیریت مجلس نمایندگان است، تأیید شد.

مورل در بیانیه‌ای اظهار داشت:

«اقدام دونالد ترامپ در برکناری رئیس دفتر کپی‌رایت، شیرا پرلماتر، تلاشی گستاخانه و بی‌سابقه برای تصاحب قدرت است که هیچ مبنای قانونی ندارد. این اتفاق بی‌ارتباط با مخالفت اخیر پرلماتر با صدور مجوز استفاده انبوه از آثار دارای حق‌تألیف توسط ایلان ماسک برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی نیست.»

پرلماتر در سال ۲۰۲۰، در نخستین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، به ریاست دفتر کپی‌رایت منصوب شد. انتصاب او توسط کارلا هیدن (Carla Hayden)، رئیس وقت کتابخانه کنگره انجام شد؛ فردی که او نیز این هفته از سوی ترامپ برکنار شده است.

ترامپ به‌طور غیرمستقیم در شبکه اجتماعی خود « Truth Social» به این اقدام اشاره کرد. او پستی از وکیل مایک دیویس را بازنشر کرد که در آن به گزارش CBS لینک داده شده بود. نکته جالب آنکه دیویس در پست خود ظاهراً این برکناری را مورد انتقاد قرار داده و نوشته بود:

«اکنون تکنولوژی‌دوستان قصد دارند حقوق صاحبان آثار را برای منافع هوش مصنوعی تصاحب کنند.»

این اتفاق در حالی رخ داده است که دفتر کپی‌رایت آمریکا به‌تازگی نسخه‌ای پیش از انتشار رسمی از گزارش خود درباره هوش مصنوعی و قانون کپی‌رایت منتشر کرده است.

این گزارش که بخش سوم از یک مجموعه طولانی‌تر محسوب می‌شود، به موضوع حساس استفاده از آثار دارای حق‌تألیف برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی می‌پردازد.

در این گزارش آمده است که گرچه پیش‌بینی نتیجه دعاوی احتمالی امکان‌پذیر نیست، اما شرکت‌های هوش مصنوعی نمی‌توانند به‌طور کامل به دکترین «استفاده منصفانه» (fair use) برای دفاع از خود تکیه کنند. برای نمونه، استفاده در زمینه‌های تحقیقاتی و تحلیلی ممکن است مجاز باشد، اما:

«استفاده تجاری از حجم انبوهی از آثار دارای کپی‌رایت برای تولید محتوایی که در بازار با آثار اصلی رقابت می‌کند، به‌ویژه اگر این کار از طریق دسترسی غیرقانونی انجام شود، فراتر از حدود مجاز استفاده منصفانه است.»

دفتر کپی‌رایت همچنین اظهار داشته که دخالت فوری دولت در این مرحله «اقدامی شتاب‌زده» خواهد بود، اما ابراز امیدواری کرده که بازارهای اعطای مجوز استفاده از آثار به شرکت‌های هوش مصنوعی توسعه پیدا کند.

در همین راستا پیشنهاد داده شده است که مدل‌هایی مانند «مجوز جمعی گسترده‌شده» (Extended Collective Licensing) برای جلوگیری از شکست بازار مد نظر قرار گیرد.

در حال حاضر، شرکت‌هایی همچون OpenAI با چندین دعوی حقوقی به اتهام نقض کپی‌رایت مواجه هستند. این شرکت همچنین از دولت ایالات متحده خواسته تا استراتژی مشخصی در زمینه استفاده منصفانه از آثار برای آموزش هوش مصنوعی تدوین کند.

ایلان ماسک که از حامیان ترامپ محسوب می‌شود، هم‌زمان یکی از بنیان‌گذاران OpenAI و استارتاپ رقیب آن، xAI، نیز هست که با شبکه اجتماعی سابق توییتر (اکنون X) ادغام شده است.

ماسک اخیراً با بازنشر اظهارات جک دورسی، بنیان‌گذار Square، از حذف کامل قوانین مالکیت فکری (IP) حمایت کرده است.

به این نوشته امتیاز بدهید!

گروه نویسندگان

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×