» اخبار اینترنت » Google I/O 2025: تمام چیزهایی که در کنفرانس توسعه‌دهندگان امسال اعلام شد
رویداد جدید گوگل
اخبار اینترنت

Google I/O 2025: تمام چیزهایی که در کنفرانس توسعه‌دهندگان امسال اعلام شد

اردیبهشت 31, 1404 0۰13

به  گزارش اپ خونه، کنفرانس توسعه‌دهندگان Google I/O 2025، بزرگترین کنفرانس توسعه‌دهندگان گوگل در سال، در آمفی‌تئاتر شورلاین در مانتین ویو ،کالیفرنیا، برگزار شد. در این مقاله آخرین به‌روزرسانی‌های این رویداد را برای شما ارائه می‌دهیم.

در کنفرانس I/O، محصولات جدید از سراسر مجموعه گوگل معرفی می‌شوند. ما اخبار زیادی در رابطه با اندروید، کروم، جستجوی گوگل، یوتیوب و – البته – چت‌بات گوگل مبتنی بر هوش مصنوعی، Gemini، داریم.

گوگل یک رویداد جداگانه اختصاص داده شده به به‌روزرسانی‌های اندروید برگزار کرد: نمایش اندروید ( The Android Show).

این شرکت روش‌های جدیدی برای یافتن تلفن‌های اندرویدی گم‌شده و سایر اقلام، ویژگی‌های اضافی در سطح دستگاه برای برنامه Advanced Protection، ابزارهای امنیتی برای محافظت در برابر کلاهبرداری و سرقت و یک زبان طراحی جدید به نام Material 3 Expressive را اعلام کرد.

در اینجا تمام مواردی که در کنفرانس Google I/O 2025 اعلام شد، آورده شده است.

Gemini Ultra

طبق گفته گوگل، Gemini Ultra (در حال حاضر فقط در ایالات متحده) “بالاترین سطح دسترسی” را به برنامه‌ها و خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل ارائه می‌دهد.

قیمت آن ۲۴۹.۹۹ دلار در ماه است و شامل مولد ویدیوی Veo 3 گوگل، برنامه ویرایش ویدیوی Flow جدید این شرکت و یک قابلیت هوش مصنوعی قدرتمند به نام حالت Deep Think 2.5 Pro Gemini است که هنوز راه‌اندازی نشده است.

AI Ultra با محدودیت‌های بالاتری در پلتفرم NotebookLM گوگل و Whisk، برنامه ریمیکس تصویر این شرکت، ارائه می‌شود.

مشترکین AI Ultra همچنین به چت‌بات Gemini گوگل در کروم، برخی ابزارهای “عاملی” که توسط فناوری Project Mariner این شرکت پشتیبانی می‌شوند، یوتیوب پریمیوم و ۳۰ ترابایت فضای ذخیره‌سازی در گوگل درایو، Google Photos و جیمیل دسترسی دارند.

Deep Think در Gemini 2.5 Pro

Deep Think یک حالت استدلال “بهبود یافته” برای مدل پرچمدار Gemini 2.5 Pro گوگل است. این حالت به مدل اجازه می‌دهد قبل از پاسخ دادن، چندین پاسخ به سوالات را در نظر بگیرد و عملکرد خود را در معیارهای خاص افزایش دهد.

گوگل جزئیات بیشتری در مورد عملکرد Deep Think ارائه نکرد، اما می‌تواند شبیه به مدل‌های o1-pro و o3-pro آینده OpenAI باشد که احتمالاً از یک موتور برای جستجو و ترکیب بهترین راه‌حل برای یک مشکل خاص استفاده می‌کنند.

Deep Think از طریق Gemini API در دسترس “آزمایش‌کنندگان معتبر” است. گوگل اعلام کرد که قبل از انتشار گسترده Deep Think، زمان بیشتری برای انجام ارزیابی‌های ایمنی صرف می‌کند.

مدل هوش مصنوعی تولید ویدیوی Veo 3

گوگل ادعا می‌کند که Veo 3 می‌تواند جلوه‌های صوتی، صداهای پس‌زمینه و حتی دیالوگ‌هایی را برای همراهی با ویدیوهایی که ایجاد می‌کند، تولید کند. گوگل می‌گوید Veo 3 از نظر کیفیت فیلم‌هایی که می‌تواند تولید کند، نسبت به نسخه قبلی خود، Veo 2، بهبود یافته است.

Veo 3 در برنامه چت‌بات گوگل Gemini برای مشترکین طرح AI Ultra با قیمت ۲۴۹.۹۹ دلار در ماه در دسترس است، جایی که می‌توان آن را با متن یا تصویر فعال کرد.

تولیدکننده تصویر هوش مصنوعی Imagen 4

به گفته گوگل، Imagen 4 سریع است – سریع‌تر از Imagen 3  و به زودی سریع‌تر هم خواهد شد. در آینده نزدیک، گوگل قصد دارد نوعی از Imagen 4 را منتشر کند که تا ۱۰ برابر سریع‌تر از Imagen 3 است.

به گفته گوگل، Imagen 4 قادر به رندر کردن (تبدیل داده‌های خام به خروجی قابل دیدن) جزئیات دقیق مانند پارچه‌ها، قطرات آب و خز حیوانات است. این نرم‌افزار می‌تواند هم سبک‌های واقع‌گرایانه و هم انتزاعی را مدیریت کند و تصاویر را در طیف وسیعی از نسبت‌های ابعاد و تا وضوح ۲K ایجاد کند.

هم Veo 3 و هم Imagen 4 برای راه‌اندازی Flow، ابزار ویدیویی مبتنی بر هوش مصنوعی این شرکت که برای فیلمسازی طراحی شده است، استفاده خواهند شد.

Imagen 4

نمونه ای از Imagen 4

به‌روزرسانی‌های برنامه Gemini

گوگل اعلام کرد که برنامه‌های Gemini بیش از ۴۰۰ کاربر فعال ماهانه دارند.

قابلیت‌های اشتراک‌گذاری دوربین و صفحه نمایش Gemini Live این هفته برای همه کاربران iOS و اندروید عرضه خواهد شد.

این ویژگی که توسط پروژه Astra ارائه می‌شود، به افراد امکان می‌دهد مکالمات کلامی تقریباً بلادرنگ با Gemini داشته باشند، در عین حال ویدیو را از دوربین یا صفحه نمایش تلفن هوشمند خود به مدل هوش مصنوعی پخش کنند.

گوگل می‌گوید Gemini Live همچنین در هفته‌های آینده شروع به ادغام عمیق‌تر با سایر برنامه‌های خود خواهد کرد: به زودی قادر خواهد بود از Google Maps مسیر ارائه دهد، در Google Calendar رویدادها ایجاد کند و با Google Tasks لیست کارها را ایجاد کند.

گوگل می‌گوید که Deep Research، عامل هوش مصنوعی Gemini که گزارش‌های تحقیقاتی کاملی تولید می‌کند، را به‌روزرسانی می‌کند و به کاربران اجازه می‌دهد PDFها و تصاویر خصوصی خود را آپلود کنند.

Stitch

Stitch ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی است که با تولید عناصر و کدهای رابط کاربری لازم، به افراد در طراحی رابط کاربری برنامه‌های وب و موبایل کمک می‌کند.

می‌توان از Stitch خواست تا رابط‌های کاربری برنامه را با چند کلمه یا حتی یک تصویر ایجاد کند و نشانه‌گذاری HTML و CSS را برای طرح‌هایی که تولید می‌کند، ارائه دهد.

Stitch در مقایسه با برخی دیگر از محصولات کدنویسی vibe کمی در کارهایی که می‌تواند انجام دهد محدودتر است، اما گزینه‌های سفارشی‌سازی نسبتاً زیادی وجود دارد.

گوگل همچنین دسترسی به Jules، عامل هوش مصنوعی خود را که با هدف کمک به توسعه‌دهندگان برای رفع اشکالات در کد طراحی شده است، گسترش داده است.

این ابزار به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا کدهای پیچیده را درک کنند، درخواست‌های pull را در GitHub ایجاد کنند و برخی از موارد عقب‌مانده و وظایف برنامه‌نویسی را مدیریت کنند.

پروژه مارینر

پروژه مارینر (Project Mariner)، عامل هوش مصنوعی آزمایشی گوگل است که وب‌سایت‌ها را مرور و از آنها استفاده می‌کند. گوگل می‌گوید که نحوه کار پروژه مارینر را به طور قابل توجهی به‌روزرسانی کرده است و به این عامل اجازه می‌دهد تقریباً دوازده کار را همزمان انجام دهد و اکنون آن را برای کاربران عرضه می‌کند.

به عنوان مثال، کاربران پروژه مارینر می‌توانند بدون مراجعه به وب‌سایت‌های شخص ثالث، بلیط یک بازی بیسبال را خریداری کنند یا مواد غذایی را به صورت آنلاین خریداری کنند.

در واقع افراد می‌توانند فقط با عامل هوش مصنوعی گوگل چت کنند و او از وب‌سایت‌ها بازدید می‌کند و برای آنها اقداماتی انجام می‌دهد.

پروژه آسترا

تجربه هوش مصنوعی چندوجهی و با تأخیر کم گوگل، پروژه آسترا ( Project Astra)، مجموعه‌ای از تجربیات جدید را در جستجو، برنامه هوش مصنوعی Gemini و محصولات توسعه‌دهندگان شخص ثالث تقویت خواهد کرد.

پروژه آسترا از دل گوگل دیپ‌مایند (DeepMind) به عنوان راهی برای نمایش قابلیت‌های هوش مصنوعی چندوجهی و تقریباً بلادرنگ متولد شد.

این شرکت می‌گوید که اکنون در حال ساخت عینک‌های پروژه آسترا با شرکایی از جمله سامسونگ و واربی ​​پارکر (Warby Parker) است، اما این شرکت هنوز تاریخ راه‌اندازی مشخصی ندارد.

 AI Mode

گوگل این هفته حالت جدیدی به نام “هوش مصنوعی” (AI Mode) را به‌صورت آزمایشی برای جستجوی خود فعال کرده است. این حالت فعلاً فقط برای کاربران ساکن ایالات متحده در دسترس است.

در این حالت، افراد می‌توانند سوال‌های پیچیده یا چند بخشی را از طریق یک رابط مبتنی بر هوش مصنوعی مطرح کنند و پاسخ‌هایی دقیق‌تر و هوشمندانه‌تر دریافت کنند.

هوش مصنوعی گوگل می‌تواند اطلاعات پیچیده‌ای مثل آمار ورزشی یا داده‌های مالی را هم تحلیل کرده و در پاسخ‌های خود لحاظ کند. همچنین هنگام جستجوی لباس، گزینه‌هایی با عنوان «امتحان کردن» ارائه می‌دهد تا کاربر راحت‌تر انتخاب کند.

علاوه بر این، ویژگی جدیدی به نام “جستجوی زنده” قرار است در اواخر تابستان امسال معرفی شود. این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد با استفاده از دوربین گوشی و آنچه در لحظه می‌بینند، سوال بپرسند و پاسخ دریافت کنند.

تله کنفرانس سه‌بعدی Beam

Beam

Beam (که قبلاً با نام Starline شناخته می‌شد) یکی از فناوری‌های پیشرفته گوگل برای برقراری ارتباط تصویری واقعی‌تر است. این سیستم از ترکیبی از سخت‌افزار و نرم‌افزار، از جمله شش دوربین و یک نمایشگر نوری خاص استفاده می‌کند تا افراد بتوانند هنگام تماس ویدیویی، احساس کنند که طرف مقابل دقیقاً در همان اتاق حضور دارد.

در این فناوری، یک مدل هوش مصنوعی تصاویر دریافتی از دوربین‌هایی که از زوایای مختلف کاربر را ثبت می‌کنند، به یک تصویر سه‌بعدی تبدیل می‌کند. این کار باعث می‌شود کیفیت و واقع‌گرایی تصویر بسیار بالا باشد.

Beam دارای سیستم ردیابی سر بسیار دقیق در حد میلی‌متر و پخش ویدیو با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه است که باعث می‌شود حرکت‌ها و حالت‌های صورت کاملاً طبیعی نمایش داده شود.

همچنین، وقتی از Beam همراه با سرویس Google Meet استفاده شود، این فناوری امکان ترجمه هم‌زمان گفتار را فراهم می‌کند؛ به‌طوری‌که صدای گوینده، لحن او و حتی حالات چهره‌اش نیز حفظ می‌شود تا تجربه گفت‌وگو طبیعی‌تر باشد.

و حالا که صحبت از Google Meet شد، گوگل اعلام کرد که Meet به ترجمه گفتاری بلادرنگ مجهز می‌شود.

به‌روزرسانی‌های بیشتر هوش مصنوعی

گوگل در حال فعال‌سازی دستیار هوش مصنوعی “Gemini” در مرورگر کروم است. این دستیار به کاربران کمک می‌کند تا سریع‌تر مفهوم کلی صفحات وب را متوجه شوند و کارهای خود را راحت‌تر انجام دهند.

مدل هوش مصنوعی Gemma 3n نیز طراحی شده تا روان و بدون مشکل روی دستگاه‌هایی مثل تلفن همراه، لپ‌تاپ و تبلت اجرا شود. این مدل از سه‌شنبه به‌صورت آزمایشی در دسترس قرار گرفته و توانایی کار با صدا، متن، تصویر و ویدیو را دارد.

گوگل اعلام کرده که مجموعه‌ای از قابلیت‌های هوش مصنوعی را به ابزارهای کاری خود مثل جیمیل، Google Docs و Google Vids اضافه می‌کند. برای مثال:

  • در جیمیل، کاربران می‌توانند پاسخ‌های هوشمند شخصی‌سازی‌شده دریافت کنند و از ابزار جدیدی برای مرتب‌سازی و تمیز کردن صندوق ورودی بهره‌مند شوند.

  • در Google Vids هم امکاناتی برای تولید و ویرایش ساده‌تر ویدیوها اضافه خواهد شد.

همچنین، قابلیت مرور خلاصه‌وار ویدیوها به سرویس NotebookLM گوگل اضافه می‌شود. گوگل یک ابزار جدید هم به نام SynthID Detector معرفی کرده که با استفاده از فناوری واترمارک (علامت‌گذاری دیجیتال) می‌تواند تشخیص دهد که آیا یک محتوا توسط هوش مصنوعی تولید شده یا نه.

در نهایت، مدل هوش مصنوعی Lyria RealTime که برای ساخت موسیقی به‌صورت آزمایشی استفاده می‌شود، حالا از طریق یک API در اختیار توسعه‌دهندگان قرار گرفته است.

Wear OS 6

نسخه جدید سیستم‌عامل ساعت‌های هوشمند گوگل، یعنی Wear OS 6، فونت یکپارچه‌ای را برای کاشی‌های اپلیکیشن‌ها معرفی کرده که باعث می‌شود ظاهر برنامه‌ها تمیزتر و منظم‌تر به نظر برسد.

در ساعت‌های هوشمند با سیستم‌عامل Wear OS، صفحه‌های کوچکی وجود دارد که هرکدام اطلاعات خاصی مثل وضعیت هوا، فعالیت‌های ورزشی، تقویم یا ضربان قلب را نشان می‌دهند. به این صفحه‌ها کاشی (Tile) می گویند.

همچنین ساعت‌های هوشمند پیکسل (Pixel Watch) از این پس از طراحی پویا پشتیبانی می‌کنند؛ یعنی رنگ‌های برنامه‌ها با رنگ‌های صفحه‌نمایش ساعت هماهنگ می‌شوند تا تجربه کاربری زیباتر و یکدست‌تری ایجاد شود.

به عنوان مثال اگر واچ‌فیس (ظاهر ساعت) شما سبز باشد، دکمه‌ها یا پس‌زمینه اپ‌ها هم ممکن است خود را با آن رنگ تطبیق دهند. این ویژگی باعث می‌شود ظاهر ساعت یک‌دست، شیک و شخصی‌سازی‌شده به نظر برسد.

گوگل در نسخه جدید، یک پلتفرم طراحی مرجع (Design Reference Platform) معرفی کرده که هدف آن کمک به توسعه‌دهندگان برای ساخت برنامه‌هایی با قابلیت شخصی‌سازی بهتر و انتقال‌های روان‌تر است.

در همین راستا، این شرکت دستورالعمل‌های طراحی و فایل‌های مربوط به طراحی در نرم‌افزار Figma را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد.

Google Play

گوگل در حال بهبود فروشگاه Google Play برای توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های اندرویدی است و ابزارهای جدیدی را معرفی کرده تا آن‌ها راحت‌تر بتوانند برنامه‌های خود را مدیریت و بازاریابی کنند.

ابزارهای جدید شامل این موارد می‌شوند:

  • ابزارهای بهتر برای مدیریت اشتراک‌ها
    توسعه‌دهندگان می‌توانند چند نوع محصول (مثلاً اشتراک اصلی + افزونه‌ها) را در یک پرداخت به کاربر ارائه دهند. این موضوع فرآیند خرید را ساده‌تر و شفاف‌تر می‌کند.

  • صفحات موضوعی جدید برای کاربران
    گوگل صفحاتی با عنوان «مرور موضوعی» ایجاد کرده که کاربران از طریق آن می‌توانند اپلیکیشن‌هایی را پیدا کنند که به موضوعات خاصی مثل فیلم‌ها و سریال‌ها مرتبط هستند (فعلاً فقط در آمریکا فعال است).

  • نمونه‌های صوتی از محتوای برنامه
    این قابلیت به کاربران امکان می‌دهد قبل از نصب یا خرید برنامه، یک پیش‌نمایش صوتی از محتوای آن را بشنوند و تصمیم بهتری بگیرند.

  • تجربه پرداخت جدید و روان‌تر
    گوگل سیستم پرداخت را بهبود داده تا خرید افزونه‌ها یا آیتم‌های درون‌برنامه‌ای راحت‌تر انجام شود.

  • صفحات اختصاصی برای آزمایش و انتشار
    توسعه‌دهندگان می‌توانند صفحات جداگانه‌ای برای تست اپلیکیشن‌ها یا نسخه‌های جدید بسازند و راحت‌تر بازخورد بگیرند.

  • کنترل بیشتر روی انتشار برنامه
    اگر مشکلی جدی (مثلاً یک باگ بحرانی) پیش بیاید، توسعه‌دهندگان حالا می‌توانند انتشار زنده برنامه خود را متوقف کنند تا از گسترش مشکل جلوگیری شود.

Android Studio

Android Studio

اندروید استودیو به‌زودی امکانات جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی را دریافت می‌کند. یکی از این امکانات، قابلیت جدیدی به نام «سفرها» (Journeys) است که بر پایه فناوری هوش مصنوعی عامل طراحی شده و هم‌زمان با عرضه مدل پیشرفته Gemini 2.5 Pro در دسترس قرار می‌گیرد.

این قابلیت می‌تواند فرآیندهای پیچیده‌تری در توسعه نرم‌افزار را مدیریت کرده و به برنامه‌نویسان کمک کند تا راحت‌تر مراحل مختلف توسعه را پیش ببرند.

همچنین، بخش App Quality Insights در اندروید استودیو نیز با ویژگی پیشرفته‌تری به نام «بینش خرابی» به‌روزرسانی می‌شود.

این قابلیت که با کمک مدل Gemini کار می‌کند، کد منبع برنامه را بررسی کرده، علت احتمالی خرابی‌ها را شناسایی می‌کند و راه‌حل‌هایی برای رفع آن‌ها ارائه می‌دهد. این به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا سریع‌تر مشکلات را پیدا کرده و رفع کنند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

گروه نویسندگان

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×