آینده تغذیه هوشمند با هوش مصنوعی: معرفی اپلیکیشن Alma
به گزارش اپ خونه، مدلهای هوش مصنوعی مولد به توسعهدهندگان اپلیکیشن نشان دادهاند که ترکیب یک پایگاه دانش قوی با مدل مناسب میتواند خدماتی را که قبلاً نیاز به متخصصان گرانقیمت مانند درمانگران یا دستیاران اجرایی داشتند، با هزینهای بسیار کمتر در اختیار کاربران قرار دهد.
رامی الحماد، معاون سابق بخش محصولات شرکت تناسب اندام Whoop، دیدگاهی مشابه را در مورد تغذیه با اپلیکیشن جدید خود Alma دارد.
امروز اپلیکیشن Alma برای کاربران آمریکای شمالی روی iOS منتشر شد. این اپلیکیشن یک طراحی مدرن دارد و شامل یک ردیاب کالری و راهنمای تغذیه است که یک لایه هوش مصنوعی روی آن قرار گرفته است.
الحماد معتقد است که اپلیکیشنهایی مانند MyFitnessPal ردیابی تغذیه را به کاری خستهکننده تبدیل کردهاند، زیرا کاربران مجبورند غذاهای خود را بهصورت دستی جستجو کرده و مقدار آنها را ثبت کنند.
اما او باور دارد که کاربران باید بتوانند فقط با صحبت کردن (یا تایپ کردن) با دستیار هوش مصنوعی Alma، اطلاعات غذای خود را وارد کنند و اپلیکیشن خودش مقدار و میزان کالری آن را تخمین بزند. بعد از نمایش مقدار کالری، کاربران میتوانند مقادیر را در صورت نیاز تغییر دهند.
همچنین کاربران میتوانند از غذای خود عکس بگیرند و الگوریتم هوش مصنوعی Alma بهطور خودکار غذاهای موجود در تصویر را شناسایی خواهد کرد.
البته این ویژگی در اپلیکیشنهای دیگری مانند Healthify (که تحت حمایت Kholsa است) و Snapcalorie (که از شتابدهنده Y Combinator حمایت دریافت کرده) نیز وجود دارد. اما Alma روی طراحی کاربرپسند، روشهای متنوع ورود داده، و سادگی کار تمرکز کرده است تا رشد خود را تضمین کند.
علاوه بر ردیابی کالری، کاربران میتوانند از دستیار هوش مصنوعی Alma درخواست کنند تا وعدههای غذایی مناسب برای اهداف خاص مانند افزایش مصرف فیبر یا پروتئین را پیشنهاد کند.
همچنین، کاربران میتوانند عکس منوی یک رستوران را آپلود کرده و از هوش مصنوعی Alma بخواهند که بر اساس اهداف تغذیهایشان، غذاهای مناسب را پیشنهاد دهد.
این اپلیکیشن همچنین یک سیستم امتیازدهی دارد که براساس غذاهایی که در یک روز مصرف شدهاند، امتیازی برای میزان دریافت کالری و مواد مغذی ارائه میدهد. سپس از این امتیاز برای ارائه توصیههای بهبود رژیم غذایی استفاده میشود.
هرچه کاربران بیشتر با دستیار هوش مصنوعی اپلیکیشن صحبت کنند، سیستم بیشتر با ترجیحات غذایی آنها آشنا میشود و پیشنهادهای شخصیسازیشده ارائه میدهد. کاربران همچنین میتوانند این اطلاعات را در پروفایل خود مشاهده کرده و در صورت لزوم ویرایش کنند.
Alma قصد دارد از طریق اشتراکهای پولی کسب درآمد کند. کاربران میتوانند با پرداخت ۱۹ دلار در ماه یا ۱۹۹ دلار در سال به امکانات این اپلیکیشن دسترسی داشته باشند.
داستان پشت Alma و برنامههای آینده
رامی الحماد که پیشتر استارتاپ فناوری ورزشی Push را تأسیس و سپس به شرکت Whoop فروخته بود، پس از خروج از Whoop در سال ۲۰۲۲، به فکر راهاندازی پروژهای در حوزه سلامت و تغذیه افتاد.
او معتقد است که در حالی که ابزارهای متعددی برای ردیابی تمرینات ورزشی و خواب وجود دارند، هنوز راهکار مناسبی برای ردیابی تغذیه طراحی نشده است.
الحماد درباره انگیزهاش برای راهاندازی Alma میگوید:
“در ۱۰ سال گذشته، وزنم مرتباً بالا و پایین میشد. زمان زیادی را صرف وارد کردن اطلاعات غذایی در اپلیکیشنهایی مانند MyFitnessPal کردم. وقتی ChatGPT معرفی شد، مانند بسیاری از افراد، از آن برای برنامهریزی وعدههای غذایی استفاده کردم. اما مشکل این بود که این تجربه شخصیسازی نشده بود. بنابراین، بعد از ترک Whoop، تصمیم گرفتم این مشکل را حل کنم.”
الحماد که بهعنوان کارآفرین مقیم در Menlo Ventures فعالیت داشته، باور دارد که در آینده شرکتهای تخصصیای با استفاده از هوش مصنوعی در حوزههای مختلف رشد خواهند کرد. تاکنون، استارتاپ Alma مبلغ ۲.۹ میلیون دلار سرمایه از Menlo Ventures و Anthropic جذب کرده است.
از نظر فنی، Alma از ترکیب چندین مدل هوش مصنوعی برای ارائه نتایج استفاده میکند و برای پاسخگویی به سؤالات کاربران از دانش تغذیهای دانشگاه هاروارد بهره میبرد. این شرکت تیمی از متخصصان تغذیه را برای گسترش پایگاه دادههای خود استخدام کرده و قصد دارد در آینده اطلاعات تغذیهای از سراسر جهان را به مجموعه دانش خود اضافه کند.
یکی از برنامههای آینده Alma، گسترش قابلیت کشف غذاها است. در حال حاضر، کاربران میتوانند از هوش مصنوعی درخواست دستور پخت کنند، اما هنوز امکان ذخیره آنها برای مراجعات بعدی وجود ندارد.
در نسخههای بعدی، اپلیکیشن پیشنهادهای غذایی را براساس اهداف و ترجیحات کاربران بهصورت خودکار نمایش خواهد داد. همچنین، ویژگیای برای پخت غذا با استفاده از مواد موجود در آشپزخانه نیز به اپ اضافه خواهد شد.
چت رباتهای مانند ChatGPT و Claude میتوانند بسیاری از این کارها را انجام دهند، اما مشکل اینجاست که کاربران باید هر بار دستورات خود را با جزئیات وارد کنند. اپلیکیشنهایی مانند Alma تلاش میکنند این فرآیند را سادهتر کنند و نیاز به نوشتن دستورات طولانی را از بین ببرند.
اپلیکیشن Food سامسونگ نیز در سال گذشته قابلیتهایی مانند ردیابی مواد موجود در انبار آشپزخانه و پیشنهاد دستور غذا بر اساس آنها را اضافه کرد.
شاون کارولان، شریک سرمایهگذاری در Menlo Ventures، معتقد است که سادگی ورود اطلاعات غذایی، Alma را به راهکاری جذاب تبدیل کرده است. او میگوید:
“اگر در یک روز ۲۰ قلم غذا مصرف کردهاید، پیدا کردن و ثبت دستی هر کدام از آنها کار سختی است. اما با Alma، شما فقط با صحبت کردن، میتوانید تمام این اطلاعات را ثبت کنید. اگر کاری که قبلاً ۳۰ ثانیه طول میکشید، با یک اپلیکیشن در چند ثانیه انجام شود، این یک عامل کلیدی برای موفقیت آن است.”
او همچنین اشاره میکند که در حال حاضر بسیاری از افراد به متخصص تغذیه مراجعه نمیکنند و Alma میتواند دسترسی آسان به این اطلاعات را برای آنها فراهم کند.
“امروزه مردم هزاران دلار برای تزریق داروهای کاهش وزن هزینه میکنند. سوال اینجاست: اگر یک متخصص تغذیه کامل در جیب خود داشتید که به شما در رسیدن به هدفتان کمک میکرد، آیا میتوانستید به رویکردی بدون دارو برای دستیابی به اهداف سلامتی خود فکر کنید؟”
به نظر میرسد که Alma میخواهد آیندهای را رقم بزند که در آن، هوش مصنوعی نقش یک متخصص تغذیه شخصی را برای کاربران ایفا کند.