» تکنولوژی » شارژرهای بی‌سیم گوشی با فن خنک‌کننده، منطقی‌تر از آن چیزی هستند که تصور می‌کنید
فن گوشی
تکنولوژی

شارژرهای بی‌سیم گوشی با فن خنک‌کننده، منطقی‌تر از آن چیزی هستند که تصور می‌کنید

فروردین 24, 1404 1۰4

به گزارش اپ خونه، شارژر بی‌سیم گوشی Torras PowerCircle ادعا می‌کند که دمای گوشی را در حین شارژ کاهش می‌دهد، تا بتوانید در هنگام شارژ نیز به‌راحتی از آن استفاده کنید.

شارژرهای بی‌سیم، خصوصاً مدل‌هایی که به‌صورت پَد طراحی شده‌اند، موجب داغ‌تر شدن گوشی‌هایی می‌شوند که از قبل نیز داغ بوده‌اند. اگرچه این نوع شارژ امکان استفاده هم‌زمان از پورت USB-C گوشی را فراهم می‌کند، اما فرآیند القای الکترومغناطیسی به‌طور طبیعی کارایی کمتری نسبت به اتصال مستقیم با کابل دارد—که نتیجه آن، تولید گرمای اضافه است.

اگر تاکنون هنگام برداشتن گوشی در حال شارژ، آن را مانند یک اتوی داغ به‌سرعت رها کرده‌اید، حتماً با این مشکل آشنا هستید. به همین دلیل جای تعجب دارد که چرا تا امروز، محصولات بیشتری شبیه به شارژر ۶۰ دلاری Torras PowerCircle Qi2 طراحی نشده‌اند.

این شارژر ترکیبی است از یک پَد بی‌سیم و یک فن خنک‌کننده داخلی. البته ممکن است ظاهری عجیب به گوشی بدهد—انگار گوشی شما در حال ایفای نقش موتور جت است—اما در نهایت، کارایی آن بسیار مهم‌تر از ظاهرش است.

عملکرد فنی و ویژگی‌ها

Torras PowerCircle به پشت هر گوشی‌ای که از آن پشتیبانی کند متصل می‌شود و شارژ بی‌سیم ۱۵ واتی را ارائه می‌دهد. همچنین دارای یک حلقه‌ی چرخشی است که می‌تواند نقش پایه نگهدارنده گوشی را ایفا کند.

طبق ادعای شرکت سازنده، فن داخلی این دستگاه قادر است دمای گوشی را در طول بیش از ۱۰۰ دقیقه شارژ، در حدود ۵۵ درجه فارنهایت (تقریباً ۱۳ درجه سانتی‌گراد) یا پایین‌تر نگه دارد.

شرکت Torras همچنین ادعا می‌کند که گوشی را می‌توان از صفر تا ۸۰ درصد در کمتر از یک ساعت شارژ کرد—که برای شارژ ۱۵ واتی، عددی منطقی به‌نظر می‌رسد.

به‌دلیل وجود فن، این شارژر به‌مراتب ضخیم‌تر از شارژرهای بی‌سیم رایج است—حتی ضخیم‌تر از دیگر مدل‌های فن‌دار نظیر MagFusion GameFrost Qi2 15W از برند Aukey که قیمتی معادل ۴۵ دلار دارد.

گرمای زیاد: مانعی برای کارایی و سرعت شارژ

گرم شدن بیش از حد گوشی، هم عملکرد کلی آن را کاهش می‌دهد و هم بازدهی شارژ را پایین می‌آورد. البته اگر فقط قرار است گوشی‌تان را شب‌هنگام روی شارژر قرار دهید و استفاده‌ای از آن نداشته باشید، این موضوع چندان مهم نیست. اما در مواقعی که در حین شارژ قصد استفاده از گوشی را دارید، افت عملکرد کاملاً محسوس خواهد بود.

شرکت Torras ادعا می‌کند که شارژر گرد آن‌ها که اندازه‌ای مشابه یک اسلایدر برگر دارد، ثبات عملکرد بسیار بهتری نسبت به شارژرهای Qi2 معمولی دارد.

همچنین امکان استفاده از این شارژر بدون فن نیز وجود دارد، ولی همان‌طور که سایت AndroidCentral اشاره کرده، برای فعال‌سازی فن باید ابتدا دکمه‌ای را روی شارژر فشار داده و سپس مجدداً آن را به برق متصل کنید.

فن خنک‌کننده در شارژر: ایده‌ای نه‌چندان جدید اما کاربردی

شارژرهای دارای فن خنک‌کننده—چه مدل‌های ارزان‌قیمت از برندهایی مانند Trakxy و چه مدل‌های گران‌قیمت‌تر از برند Black Shark—پدیده جدیدی نیستند. اما PowerCircle یکی از معدود شارژرهایی است که تمرکز خود را صرفاً بر روی کنترل گرمای حاصل از شارژ سریع معطوف کرده است.

با این حال، پرداخت مبلغ ۶۰ دلار (یا در حالت تخفیف، حدود ۵۰ یا حتی ۴۰ دلار) برای یک شارژر بی‌سیم شاید برای برخی افراد زیاد به‌نظر برسد، به‌ویژه وقتی در نظر بگیریم که یک شارژر بی‌سیم ۱۵ واتی دارای تأییدیه Qi از برند Anker کمتر از ۳۰ دلار قیمت دارد. اما در سناریوهایی خاص—مثل بازی کردن با گوشی در حال شارژ—کارایی این دسته از شارژرها بیشتر به چشم می‌آید.

برای مثال، اگر پورت USB گوشی‌تان با دسته‌های بازی مانند BackBone One یا Razer Kishi اشغال باشد، PowerCircle می‌تواند به‌صورت بی‌سیم گوشی را شارژ کرده و هم‌زمان با استفاده از فن داخلی، از افت عملکرد جلوگیری کند.

آینده‌ای منطقی برای شارژرهای هوشمند

در این مرحله، وجود فن در شارژر دیگر یک ویژگی عجیب یا نوآورانه تلقی نمی‌شود، بلکه به یک ضرورت منطقی تبدیل شده است.

طبق اعلام کنسرسیوم برق بی‌سیم (Wireless Power Consortium)، فناوری جدید Qi2 قادر است تا ۹۵ درصد بهره‌وری انرژی ارائه دهد، که این میزان به‌مراتب بالاتر از ۷۵ درصد بهره‌وری Qi نسل قبلی است. اما همین ۵ درصد تلفات انرژی نیز کافی است تا پشت گوشی را به سونا تبدیل کند.

افرادی که تجربه اسمبل کردن سیستم‌های کامپیوتری را دارند، خوب می‌دانند که یک فن ساده چقدر می‌تواند در کنترل حرارت مؤثر باشد. پس به‌جای قرار دادن گوشی کنار کولر، داشتن یک فن داخلی کوچک در شارژر راه‌حل منطقی‌تری به‌نظر می‌رسد.

حالا باید منتظر ماند و دید که این فناوری تا کجا پیش خواهد رفت.

به این نوشته امتیاز بدهید!

گروه نویسندگان

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×