لی جائه یونگ رئیس اجرایی سامسونگ انتظار دارد که تقاضای تراشه در سال ۲۰۲۳ با کاهش سود سه ماهه سوم بهبود یابد.
سامسونگ الکترونیکس روز پنجشنبه اعلام کرد که سود عملیاتی سه ماهه سوم این شرکت پس از رکود اقتصادی جهانی که تقاضا برای لوازم الکترونیکی مصرفی را تحت تاثیر قرار داده است، ۳۱.۳۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است. این شرکت در بیانیه ای اعلام کرد که درآمد بخش مهم تراشه های حافظه غول فناوری کره جنوبی کاهش یافته است و افزود: «تقاضا برای محصولات مصرفی ضعیف باقی مانده است». این شرکت گفت که سود عملیاتی ژوئیه تا سپتامبر ۲۰۲۲ به ۱۰ تریلیون KRW (تقریبا ۵۸۱۰۰ کرور روپیه) کاهش یافت که از ۱۵.۸ تریلیون وون (تقریباً ۹۱۸۰۰ کرور روپیه) در مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت.
این نتایج اولین کاهش سالانه سود در سه سال اخیر برای سامسونگ الکترونیکس، بزرگترین سازنده گوشی های هوشمند در جهان است.
اما این شرکت گفت که افزایش فروش داشته است که با ۳.۷۹ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۷۶ تریلیون وان وون (تقریباً ۴۴۱۵۰۰ کرور) رسیده است.
بزرگترین سازنده تراشههای حافظه در جهان، زیرمجموعهی پرچمدار گروه غولپیکر سامسونگ است، که تا حد زیادی بزرگترین امپراتوری تحت کنترل خانوادهای است که به نام چیبولها شناخته میشوند و بر تجارت در کره جنوبی، چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا، تسلط دارند.
این کنگلومرا برای سلامت اقتصادی کشور بسیار مهم است – گردش مالی کلی آن معادل یک پنجم تولید ناخالص ملی ملی است.
تا سه ماهه دوم سال جاری، سامسونگ همراه با سایر شرکتهای فناوری، به طور قابل توجهی از تقاضای زیاد برای دستگاههای الکترونیکی – و همچنین تراشههایی که آنها را تغذیه میکنند – در طول همهگیری سود میبردند.
اما اقتصاد جهانی اکنون با چالش های متعددی از جمله تورم فزاینده، افزایش نرخ بهره و تهدید فزاینده یک بحران بدهی گسترده مواجه است.
این وضعیت با تهاجم روسیه به اوکراین تشدید شده است – که باعث افزایش قیمت انرژی و افزایش قیمت جهانی مواد غذایی شده است – همراه با تبعیت چین از سیاست سختگیرانه صفر کووید.
سامسونگ الکترونیکس گفت: «انتظار میرود در سال ۲۰۲۳ تقاضا تا حدودی بهبود یابد، اما عدم قطعیتهای اقتصاد کلان احتمالاً ادامه خواهد داشت».
وی افزود: «در کسب و کار حافظه، پس از نیمه اول کاهش، انتظار می رود که با از سرگیری نصب مراکز داده، تقاضا بر روی سرورها متمرکز شود.
تحلیلگر پارک سونگ سون از سرمایه گذاری و اوراق بهادار کیپ به خبرگزاری فرانسه گفت که انتظار ندارد تقاضای مصرف کنندگان برای محصولات فناوری تا نیمه دوم سال ۲۰۲۳ بهبود یابد.
او گفت: «بنابراین تمرکز سامسونگ بر تعدیل عرضهاش به جای تکیه بر بهبود تقاضا در آینده نزدیک خواهد بود.»
سامسونگ همچنین گفت که از تقویت دلار آمریکا در برابر وون کره منتفع شده است که “نتیجه آن در حدود ۱.۰ تریلیون KRW (تقریبا ۵۸۰۰ کرور) سود عملیاتی در کل شرکت در مقایسه با سه ماهه قبل است.”
شرکت مادر Samsung Group روز پنجشنبه اعلام کرد که وارث و رهبر واقعی لی جائه یونگ – که در ماه اوت به دلیل محکومیت کلاهبرداری مورد عفو ریاست جمهوری قرار گرفت – به عنوان رئیس اجرایی ارتقاء خواهد یافت.
ژئوپلیتیک
اکثریت قریب به اتفاق پیشرفتهترین ریزتراشههای جهان تنها توسط دو شرکت – سامسونگ و TSMC تایوان – ساخته میشوند که هر دو با تمام ظرفیت کار میکنند تا کمبود جهانی را کاهش دهند.
عرضه تراشههای حافظه اخیراً به موضوعی با اهمیت ژئوپلیتیک جهانی تبدیل شده است و دولتهای پیشرو در تلاش برای تأمین منابع هستند.
این امر در ماه مه زمانی که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، تور کره جنوبی را با بازدید از کارخانه بزرگ تراشه پیونگ تاک سامسونگ آغاز کرد، نشان داده شد.
بایدن در این کارخانه گفت: تهاجم روسیه به اوکراین «ضرورت تامین امنیت زنجیرههای تامین حیاتی ما را بیشتر مورد توجه قرار داده است» و بر اهمیت تقویت مشارکتهای فناوری میان «شرکای نزدیکی که ارزشهای ما را با هم دارند» تأکید کرد.
سامسونگ حدود ۲۰۰۰۰ کارمند در ایالات متحده دارد و کار برای ساخت یک کارخانه نیمه هادی جدید در تگزاس در حال انجام است که قرار است در سال ۲۰۲۴ افتتاح شود.
ایالات متحده همچنین اخیراً اقدامات جدیدی را برای محدود کردن دسترسی چین به نیمه هادی های پیشرفته با کاربردهای نظامی ارائه کرده است، اقدامی که میلیاردها دلار را از ارزش گذاری شرکت های تراشه در سراسر جهان پاک کرده است.