» موبایل » نحوه برنامه ریزی ایالات متحده برای کنترل صادرات نیمه هادی ها، انتقال فناوری تراشه به چین
موبایل

نحوه برنامه ریزی ایالات متحده برای کنترل صادرات نیمه هادی ها، انتقال فناوری تراشه به چین

آبان 3, 1401 1۰14

دولت بایدن از گسترش چشمگیر کنترل ها بر صادرات فناوری نیمه هادی ایالات متحده به چین خبر داد که تجارت تراشه های نیمه هادی آمریکا با شرکت های چینی را برای هر شرکت آمریکایی «غیرقانونی» می کند.

کریستوفر میلر، استاد دانشکده فلچر در لس آنجلس تایمز نوشت: این گام برای ایجاد توقف در بخش فناوری چین و اکوسیستم‌های نوآورانه برداشته شده است، زیرا دولت بایدن پیشرفت‌های بیشتر در فناوری نیمه‌رسانای چینی را مغایر با منافع ملی ایالات متحده می‌داند. .

اگر به گذشته نگاه کنیم، چندین مدیر آمریکایی از جمله دونالد ترامپ سعی کردند محدودیت هایی را برای سازنده تجهیزات مخابراتی هواوی اعمال کنند. اکنون پرزیدنت بایدن کل صنعت محاسباتی چین را در دست گرفته است.

هدف این محدودیت ها محدود کردن انتقال واحدهای پردازش گرافیکی پیشرفته، معروف به GPU، نوعی تراشه است که برای اجرای برنامه های هوش مصنوعی در مراکز داده بسیار حیاتی در نظر گرفته می شود.

برای یک دهه، ایالات متحده نتوانسته است جریان فناوری محاسباتی به ارتش چین را متوقف کند. به گفته میلر، محدود کردن فناوری‌هایی مانند موشک‌ها یا رادارها زمانی که صرفاً هدف نظامی دارند، آسان تلقی می‌شود.

ایالات متحده تلاش کرده بود تا شرکت‌های چینی خاص با پیوندهای نظامی را از دسترسی به تراشه‌های پیشرفته بازدارد، در حالی که اجازه می‌داد فناوری به شرکت‌های تجاری‌گرا جریان یابد. اما این سیاست به وضوح شکاف هایی را ایجاد کرد و پس از آن دولت بایدن کنترل های جدیدی را نه تنها بر شرکت های خاص چینی، بلکه بر کل کشور اعمال کرد.

میلر ادامه داد که دلیل تردید ایالات متحده در مورد اجازه فروش تراشه ها حتی برای مقاصد غیرنظامی این واقعیت است که هنگامی که تراشه ها وارد چین می شوند، ایالات متحده هیچ کنترلی بر جایی که آنها در نهایت به کجا می رسند را ندارد.

اما میلر می گوید که صنعت فناوری ایالات متحده نیز باید با تأثیر محدودیت ها روبرو شود.

شهروندان ایالات متحده اغلب به طور قانونی با شرکت های چینی تراشه درگیر بوده اند، به ماشین آلات آنها سرویس می دهند، به آنها مواد می فروشند یا در برخی موارد حتی به عنوان مدیران اجرایی کار می کنند.

اکنون، آمریکایی‌ها برای انجام تجارت با شرکت‌های چینی باید با مجازات‌های قانونی روبرو شوند، درست مانند تحریم‌هایی که در هنگام تجارت با شرکت‌های ایران یا کره شمالی انجام می‌دهند.

به گفته میلر، شرکت‌های آمریکایی نیز گرما را احساس می‌کنند، زیرا پس از اعلام محدودیت‌ها توسط رئیس‌جمهور آمریکا، قیمت‌های چند سهام کاهش یافت. اگرچه این شرکت قادر خواهد بود در خارج از چین درآمد کسب کند، اما همچنان درآمد از دست رفته به آنها آسیب می رساند.

علاوه بر این، حتی خریداران آمریکایی چیپ‌های چینی نیز ضربه خواهند خورد و یکی از نمونه‌های بارز آن اپل است.

میلر گفت: پیش از این اپل قصد داشت از تراشه های Yangtze Memory Technologies، یک شرکت تحت حمایت دولت چین با قیمت های یارانه ای استفاده کند، اما اکنون گزینه دیگری برای خرید تراشه از شرکت های غیر چینی با قیمت بازار نخواهد داشت.

او گفت: “با این حال، انتظار می رود به غیر از سیلیکون ولی، چین پس از این تصمیم با ضربه ای مواجه شود. اگر شرکت های تراشه چینی موفق شوند، حداقل یک دهه طول می کشد تا قابلیت های پیشرفته ساخت تراشه را در داخل خود توسعه دهند.”

میلر افزود: محدودیت‌های جدید دولت بایدن در بخش تراشه‌های چین در نهایت ممکن است موفق شود این خلأ را ببندد.


پیوندهای وابسته ممکن است به طور خودکار ایجاد شوند – برای جزئیات بیشتر به بیانیه اخلاقی ما مراجعه کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×