» اخبار اینترنت » گام جدید تیک‌تاک در مسیر دسترسی‌پذیری: استفاده از هوش مصنوعی برای توصیف تصاویر و امکانات بصری جدید
تیک تاک
اخبار اینترنت

گام جدید تیک‌تاک در مسیر دسترسی‌پذیری: استفاده از هوش مصنوعی برای توصیف تصاویر و امکانات بصری جدید

اردیبهشت 25, 1404 0۰3

به گزارش اپ خونه، تیک‌تاک در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که مجموعه ابزارهای دسترسی‌پذیری (Accessibility Tools) خود را گسترش داده و از این پس از متن جایگزین (ALT text) تولیدشده توسط هوش مصنوعی برای تصاویر، حالت کنتراست بالا (High Contrast Mode)، و پشتیبانی از فونت ضخیم در سطح سیستم‌عامل پشتیبانی خواهد کرد.

چند هفته پیش، این پلتفرم امکان افزودن ALT text برای تصاویر را در اختیار کاربران قرار داد؛ قابلیتی که به کاربران، به‌ویژه افراد دارای اختلال بینایی، کمک می‌کند تا با کمک صفحه‌خوان‌ها، محتوای تصویری را از طریق توصیف‌های صوتی درک کنند.

اما اکنون، تیک‌تاک در حال آزمایش قابلیتی جدید است که در صورت عدم ارائه توضیحات توسط تولیدکننده محتوا، به‌طور خودکار و با کمک هوش مصنوعی، تصاویر را توصیف می‌کند.

این شرکت اعلام کرد که هدف از این اقدام، ارتقای سطح دسترسی برای افراد دارای اختلالات بینایی است. گفتنی است که پلتفرم اینستاگرام نیز از سال ۲۰۱۸ از هوش مصنوعی برای تولید متن جایگزین استفاده می‌کند.

در کنار این ویژگی، تیک‌تاک همچنین حالت جدیدی تحت عنوان «کنتراست بالا» را معرفی کرده است. کاربران می‌توانند از طریق بخش دسترسی‌پذیری در تنظیمات اپلیکیشن، این گزینه را فعال کنند. فعال‌سازی این حالت موجب افزایش وضوح رنگ در متون، آیکون‌ها و عناصر رابط کاربری می‌شود که تجربه کاربری افراد دارای بینایی ضعیف یا حساس به کنتراست پایین را بهبود می‌بخشد.

همچنین، از این پس تیک‌تاک با تنظیمات فونت ضخیم در سطح دستگاه (Bold Text) نیز هماهنگ خواهد شد. در نتیجه، اگر این گزینه در سیستم‌عامل فعال باشد، کلیه متون درون اپلیکیشن تیک‌تاک نیز به‌صورت ضخیم نمایش داده خواهند شد؛ قابلیتی که خوانایی را برای کاربرانی که به فونت‌های ضخیم نیاز دارند یا آن‌ها را ترجیح می‌دهند، افزایش می‌دهد.

تیک‌تاک در وبلاگ رسمی خود نوشت:
«ما می‌دانیم زمانی که افراد احساس دیده شدن، شنیده شدن و حمایت شدن داشته باشند، بیشتر توانمند می‌شوند تا داستان‌های خود را به اشتراک بگذارند، خلاقیت به خرج دهند و با دیگران ارتباط معنادار برقرار کنند. به همین دلیل، تمرکز ما بر توسعه مداوم محصولاتی است که برای همه قابل استفاده باشند. ما دسترسی‌پذیری را نه تنها به‌عنوان یک مسئولیت، بلکه به‌عنوان فرصتی برای نوآوری و خلق بستری فراگیر برای جامعه جهانی خود می‌دانیم.»

ویژگی‌های جدید اعلام‌شده، در کنار مجموعه‌ای از ابزارهای موجود تیک‌تاک قرار می‌گیرند که شامل قابلیت‌هایی مانند زیرنویس خودکار برای محتوای ویدیویی، حالت تاریک (Dark Mode)، تبدیل متن به گفتار (Text-to-Speech)، و امکان تنظیم اندازه فونت در سراسر اپلیکیشن می‌شوند.

این اقدام جدید نشان‌دهنده تعهد تیک‌تاک به ارتقای سطح شمول‌پذیری (Inclusivity) و فراهم‌سازی تجربه‌ای برابر برای همه کاربران، صرف‌نظر از محدودیت‌های جسمی یا بصری آن‌ها است.

به این نوشته امتیاز بدهید!

گروه نویسندگان

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×