» اخبار اینترنت » Manifest: راهکاری نوین برای مقابله با تنهایی نسل زد از طریق هوش مصنوعی
سلامت روان فناوری
اخبار اینترنت

Manifest: راهکاری نوین برای مقابله با تنهایی نسل زد از طریق هوش مصنوعی

مهر 26, 1403 1۰12

به گزارش اپ خونه، امی وو، بنیان‌گذار اپلیکیشن سلامت روان مبتنی بر هوش مصنوعی به نام Manifest، پیش‌بینی جسورانه‌ای درباره موج بعدی فناوری دارد.

او می‌گوید: «جدا از روند هوش مصنوعی، بسیاری از مردم به این اپیدمی تنهایی که در میان نسل زد در حال رخ دادن است، پی برده‌اند. هیچ شکی در ذهنم نیست که استارتاپ‌های موفقی در این دسته‌ها ظهور خواهند کرد تا به این مشکل تنهایی پاسخ دهند.»

اپلیکیشن Manifest هنوز به مرحله موفقیت کامل نرسیده و تنها در مرحله اولیه خود قرار دارد؛ تاکنون موفق شده ۳.۴ میلیون دلار از صندوق سرمایه‌گذاری a16z Speedrun و چند سرمایه‌گذار دیگر جذب کند.

اما وو این اپلیکیشن را به عنوان بخشی از موج جدید محصولاتی می‌بیند که در تلاشند تا افزایش حس تنهایی را کاهش دهند.

وو در اواخر دهه بیست سالگی‌اش قرار دارد و در مرز نامشخص بین نسل میلنیال (نسل Y) و نسل زد زندگی می‌کند، اما به خوبی با مشکلات نسل جوان آشناست.

گزارشی از شرکت Cigna نشان می‌دهد که سه نفر از هر پنج بزرگسال اعلام کرده‌اند که گاهی یا همیشه احساس تنهایی می‌کنند؛ این عدد در میان افراد ۱۸ تا ۲۲ سال حتی به ۷۳ درصد می‌رسد.

Manifest اپلیکیشنی است که او آرزو می‌کرد در دوران دانشجویی‌اش در استنفورد و در زمانی که برای اولین بار به تنهایی در محیطی رقابتی زندگی می‌کرد، در دسترس داشت.

وو در مصاحبه‌ای گفت: «واقعاً حس می‌کردم که دنیای واقعی به صورتم ضربه زده. مدرسه به شما یاد می‌دهد چطور در گوگل، فیسبوک یا مایکروسافت شغل پیدا کنید، اما به شما یاد نمی‌دهد که چگونه جعبه ابزار احساسی خودتان را بسازید.»

وقتی اپلیکیشن Manifest را باز می‌کنید، یک دایره پاستلی در وسط صفحه خواهید دید. می‌توانید دکمه را نگه دارید و صحبت کنید یا ضربه بزنید و تایپ کنید تا به سوالاتی پاسخ دهید مثل: «چه چیزی ذهنت را مشغول کرده؟»، «نگران چه چیزی هستی؟»، یا «چه چیزی به ما کمک می‌کند درباره‌اش صحبت کنیم؟»

 

سپس، هوش مصنوعی اپلیکیشن، زبان شما را منعکس می‌کند و آن را به یک تأییدیه مثبت تبدیل می‌کند که می‌توانید آن را به یک مراقبه صوتی شخصی تبدیل کنید.

به عنوان مثال، اگر به اپ بگویید که پس از شرکت در یک مسابقه ۵ کیلومتری، به خاطر آخر شدن در گروه سنی خود نمی‌توانید به خودتان افتخار کنید (البته کاملاً بر اساس تجربه شخصی…!)، اپ چند جمله تأییدی مانند «من تلاش می‌کنم که به پیشرفت‌های خودم، حتی اگر کوچک باشند، قدردانی کنم» یا «من به تعهد خود به این فرآیند اطمینان دارم که باعث رشد در هر دو جنبه جسمی و روانی خواهد شد» به شما ارائه می‌دهد.

شاید این جملات تأیید شده توسط هوش مصنوعی به شما کمک کنند و شاید هم نه. اما Manifest به عنوان راه‌حل نهایی برای مشکلات سلامت روان یا جایگزینی برای درمان‌های روانی واقعی طراحی نشده است. بلکه هدف این اپلیکیشن این است که بتوانید هر روز چند دقیقه از آن استفاده کنید تا کمی بیشتر احساس آرامش کنید.

وو می‌گوید: «ما یک اپلیکیشن سلامت روان هستیم که واقعاً طوری طراحی شده‌ایم که با نسل زد همان‌جایی که آن‌ها هستند ملاقات کنیم. اصل پشت Manifest این است که آیا می‌توانیم این تعاملات کوچک با موضوعات مرتبط با سلامتی را فوق‌العاده آسان و لذت‌بخش کنیم، به‌طوری که استفاده از Manifest مثل یک کار سخت و خسته‌کننده نباشد؟»

در زمانی که جوانان به خاطر استفاده مداوم شبکه‌های اجتماعی احساس سردرگمی و فشار می‌کنند، ممکن است استفاده از فناوری – و به‌ویژه چیزی به سردی و انتزاعی مثل هوش مصنوعی – برای مقابله با تنهایی غیرمنطقی به نظر برسد.

اما وو معتقد است که اگر نسل زد به گوشی‌هایشان چسبیده‌اند، باید سلامتی آن‌ها هم در همانجا اتفاق بیفتد.

Manifest در تابستان گذشته به طور مخفیانه راه‌اندازی شد و تاکنون کاربران آن ۱۸.۷ میلیون “مانیفست” در اپ ایجاد کرده‌اند.

مثل هر اپلیکیشن مشابهی، Manifest باید با چالش‌های اخلاقی مرتبط با ساخت یک محصول سلامت روان برای مصرف‌کنندگان بدون پشتوانه پزشکی مواجه شود.

وو می‌گوید که در هوش مصنوعی Manifest حفاظت‌هایی تعبیه شده است، مانند هدایت کاربران به خط مشاوره خودکشی در صورتی که به خودآزاری اشاره کنند. برخی موضوعات مانند این، مواردی هستند که Manifest از آن‌ها خودداری می‌کند.

از منظر ریسک، این می‌تواند برای Manifest یک حرکت هوشمندانه باشد – زیرا استفاده از هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای کمک به جلوگیری از خودآزاری بسیار خطرناک است.

اما استارتاپ‌های دیگر که با مشکل تنهایی مبارزه می‌کنند، مثل شرکت چت‌بات Nomi AI، رویکرد دیگری دارند. وقتی کاربران Nomi AI درباره افکار خودآزاری صحبت می‌کنند، چت‌بات‌های هوش مصنوعی مکالمه را متوقف نمی‌کنند – بلکه سعی می‌کنند با صحبت کردن با کاربر، احساسات او را آرام کنند.

الکس کاردینل، بنیان‌گذار Nomi AI، معتقد است که توقف مکالمه و ارائه شماره خط مشاوره می‌تواند برای کسی که به دنبال ارتباط انسانی است، احساس بیگانگی ایجاد کند.

او می‌گوید: «من می‌خواهم که کاربرانم در هر لحظه تاریک خود احساس شنیده شدن کنند، زیرا این همان چیزی است که باعث می‌شود افکار فرد باز شود، یا طرز فکر خود را بازنگری کند. من واقعاً می‌خواهم به چیزی توجه کنم که با کاربر هم‌راستا باشد، نه آنچه که با سخت‌ترین استراتژی کاهش خطرات وکلا همخوانی دارد.»

وو معتقد است که Manifest یا هر اپلیکیشن مصرفی دیگر جایی است که مردم را تسلی می دهد و باید آنها را در صورت نیاز به سمت کمک پزشکی واقعی هدایت کند. جوانان در زمانی که دسترسی به مراقبت‌های پزشکی واقعی ندارند، به این ابزارها روی می‌آورند.

بنابراین، اگر پیش‌بینی وو درباره ظهور استارتاپ‌های موفقی که با اپیدمی تنهایی مبارزه می‌کنند، درست باشد، این شرکت‌ها – و Manifest – باید با دقت عمل کنند.

اپلیکیشن‌هایی مثل Manifest نشان‌دهنده موج جدیدی از فناوری‌های سلامت روان هستند که بر اساس نیازهای نسل جدید طراحی شده‌اند.

این فناوری‌ها می‌توانند در صورتی که به شکل درست و با ملاحظات اخلاقی توسعه یابند، به ابزاری موثر برای کاهش تنهایی و ایجاد تعاملات مثبت تبدیل شوند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

گروه نویسندگان

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×