ویژگی جدید X برای شفافسازی اطلاعات حسابهای کاربری و کاهش فعالیتهای غیرواقعی
به گزارش اپ خونه، شبکه اجتماعی X بهتازگی ویژگی جدیدی را برای پروفایل کاربران خود فعال کرده است که اطلاعات بیشتری درباره حساب کاربری ارائه میدهد. این اطلاعات شامل محل استقرار حساب، تعداد تغییرات نام کاربری، تاریخ اولیه عضویت و نحوه دانلود اپلیکیشن X است.
هدف از این اقدام، کاهش تعاملات غیرواقعی و فعالیت رباتهاست که اغلب خود را به جای انسانها معرفی میکنند؛ مشکلی که با پیشرفت هوش مصنوعی ممکن است پیچیدهتر نیز شود.
بر اساس اعلام نیکیتا بییر، رئیس بخش محصول X، این قابلیت از اکتبر ۲۰۲۵ بهطور آزمایشی معرفی شد و ابتدا روی حساب خود او و کارمندان X فعال شد. ایده اصلی این است که با نمایش جزئیات بیشتر، کاربران بتوانند تصمیم بهتری درباره واقعی بودن یک حساب کاربری بگیرند و تشخیص دهند آیا با یک ربات یا حساب با نیت مخرب مواجه هستند یا خیر.
برای مثال، اگر بیوی یک حساب ادعا کند کاربر در یکی از ایالات آمریکا است، اما اطلاعات حساب نشان دهد که محل استقرار او خارج از آمریکا است، احتمالاً هدف دیگری پشت این حساب وجود دارد.
کاربران برای مشاهده اطلاعات حساب خود در وب یا اپلیکیشن موبایل X میتوانند روی تاریخ “Joined” در پروفایل خود کلیک کنند. در این صفحه، اطلاعاتی شامل تاریخ عضویت، محل استقرار، تعداد و تاریخ آخرین تغییر نام کاربری و نحوه اتصال به X (مثلاً از طریق App Store یا Google Play) نمایش داده میشود.
در حال حاضر برخی کاربران در سراسر جهان گزارش دادهاند که این ویژگی در پروفایل آنها فعال شده است، اما دسترسی به اطلاعات حساب سایر کاربران هنوز برای عموم امکانپذیر نیست. احتمالاً X میخواهد کاربران فرصت بررسی و اصلاح اطلاعات خود را قبل از انتشار گسترده داشته باشند.
همچنین کاربران میتوانند انتخاب کنند که کشور یا منطقه جغرافیایی آنها در این بخش نمایش داده شود. در ابتدا، این گزینه برای مناطقی که قوانین محدودیت آزادی بیان دارند، پیشبینی شده بود، اما بررسیها نشان میدهد حتی کاربران آمریکایی نیز میتوانند انتخاب کنند که کشور یا منطقه/قاره آنها نمایش داده شود (بهطور پیشفرض کشور نمایش داده میشود).

برای اعمال تغییرات، کاربران میتوانند به تنظیمات “About your account” در بخش Privacy and Safety اپلیکیشن X مراجعه کنند.
یک مهندس معکوس که در کدهای اپلیکیشن تحقیق کرده، متوجه شده است X در حال توسعه ویژگی جدیدی است که در صورت استفاده از VPN برای مخفی کردن مکان، هشدار روی حساب نمایش داده میشود. هنوز مشخص نیست این قابلیت چه زمانی فعال خواهد شد، اما در صورت اجرا، به دیگر کاربران نشان میدهد که “کشور یا منطقه ممکن است دقیق نباشد.”
این اقدام X در راستای افزایش شفافیت کاربران است و مشابه ویژگی «About This Account» اینستاگرام است که مدتهاست به کاربران امکان مشاهده جزئیات حسابها را میدهد.
