چگونه از Instagram Map استفاده کنیم و حریم خصوصی خود را حفظ کنیم

به گزارش اپ خونه، اینستاگرام به تازگی ویژگی جدیدی شبیه به نقشه Snap Map با نام «نقشه اینستاگرام» (Instagram Map) را به‌طور رسمی رونمایی کرد.

این قابلیت به کاربران آمریکایی اجازه می‌دهد موقعیت مکانی اخیر فعال خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و محتوای مرتبط با موقعیت‌های مکانی مختلف را کشف کنند.

با این حال، آدام موسری، مدیر اینستاگرام، برای رفع نگرانی‌ها و شفاف‌سازی درباره حریم خصوصی کاربران، اعلام کرد که موقعیت مکانی کاربران تنها زمانی برای دیگران قابل مشاهده است که خودشان تصمیم به اشتراک‌گذاری آن بگیرند.

موسری در پستی در شبکه اجتماعی Threads تاکید کرد:

«ما همه چیز را دوباره بررسی می‌کنیم، اما به نظر می‌رسد اکثر افراد دچار سردرگمی شده‌اند و فرض کرده‌اند چون خودشان را روی نقشه می‌بینند، دیگران هم قادر به دیدن آن‌ها هستند.»

او افزود:

«ما هنوز در حال بررسی هستیم تا مطمئن شویم هیچ کس بدون رضایت صریح خود موقعیتش را به اشتراک نمی‌گذارد. به طور طراحی شده، اشتراک‌گذاری موقعیت نیاز به دو مرحله تایید دارد؛ ابتدا شما اعلام می‌کنید که می‌خواهید موقعیتتان را به اشتراک بگذارید و سپس باید این تصمیم را تایید کنید.»

موسری همچنین گفت برخی کاربران درباره چگونگی عملکرد این ویژگی دچار ابهام شده‌اند. به عنوان مثال، هنگام استفاده از نقشه جدید، کاربران موقعیت برخی افراد را روی نقشه مشاهده می‌کنند؛ در حالی که این اطلاعات مربوط به تگ‌های موقعیت مکانی در استوری‌ها یا ریلزهای اخیر است که کاربران آن‌ها را به اشتراک گذاشته‌اند.

این ویژگی جدید صرفاً دسترسی به اطلاعاتی را که پیش از این نیز در نقشه اینستاگرام وجود داشت، آسان‌تر کرده است. به همین دلیل ممکن است شما بخواهید پیش از اشتراک‌گذاری استوری یا ریلزهای خود با تگ موقعیت مکانی، در خصوص نمایش عمومی این اطلاعات تجدید نظر کنید، خصوصاً اگر همچنان در همان مکان حضور دارید.

اگر موقعیت مکانی خود را در Instagram Map فعال کنید، موقعیت فقط زمانی به‌روزرسانی می‌شود که برنامه را باز کنید یا در پس‌زمینه اجرا شود و به‌صورت پیوسته و لحظه‌ای به‌روزرسانی نمی‌شود. این تفاوت اصلی با Snap Map است که امکان انتخاب به‌روزرسانی لحظه‌ای یا فقط هنگام باز کردن برنامه را به کاربران می‌دهد.

نقشه در اینستاگرام

برای استفاده از ویژگی جدید نقشه اینستاگرام، کافی است به صفحه پیام‌های مستقیم (DM) رفته و گزینه جدید «Map» را در بالای صفحه انتخاب کنید. در اولین ورود به این بخش، پنجره‌ای پاپ‌آپ ظاهر می‌شود که اطلاع می‌دهد موقعیت شما تا زمانی که خودتان تصمیم به اشتراک‌گذاری نگیرید، برای کسی قابل مشاهده نیست و می‌توانید در هر زمان تنظیمات خود را تغییر دهید.

تنظیمات اشتراک‌گذاری موقعیت به این صورت است:

  • در صفحه اول نقشه، گزینه «چه کسانی می‌توانند موقعیت شما را ببینند» نمایش داده می‌شود.

  • شما می‌توانید انتخاب کنید موقعیتتان را با دوستان (فالوورهایی که شما هم آن‌ها را فالو کرده‌اید)، لیست دوستان نزدیک، افراد خاص یا هیچ‌کس به اشتراک بگذارید.

  • برای تغییر تنظیمات، به پروفایل خود مراجعه کنید، سپس به بخش تنظیمات رفته، گزینه «Story, Live and Location» را انتخاب کرده و در ادامه دکمه «Location Sharing» را لمس کنید تا تنظیمات را تغییر دهید.

تنظیمات اشتراک گذاری

نکته مهم اینکه حتی اگر شما موقعیت خود را غیرفعال کنید، باز هم ممکن است دیگران موقعیت خود را با شما به اشتراک بگذارند و شما بتوانید آن‌ها را روی نقشه مشاهده کنید.

زمانی که اپلیکیشن را باز می‌کنید، موقعیت دوستانی که موقعیت خود را با شما به اشتراک گذاشته‌اند، نمایش داده می‌شود. همچنین استوری‌ها و ریلزهای مرتبط با مکان‌های مختلف که توسط افرادی که دنبال می‌کنید، منتشر شده‌اند، قابل مشاهده هستند.

برای مثال، اگر دوستی در جشنواره موسیقی محلی استوری منتشر کند یا یک تولیدکننده محتوا ریلزی از یک رستوران جدید در شهر شما به اشتراک بگذارد، این موارد در نقشه قابل کشف خواهند بود.

لازم به ذکر است حتی اگر موقعیت خود را خاموش کرده باشید، همچنان قادر به مشاهده محتوای مکانی روی نقشه خواهید بود.

ویژگی جدید نقشه اینستاگرام به شما اجازه می‌دهد یادداشت‌های کوتاه و موقت (Notes) روی نقشه بگذارید تا دیگران آن‌ها را ببینند. این یادداشت‌ها پیش‌تر به صورت پیام‌های کوتاه در بالای صفحه پیام‌های مستقیم دیده می‌شدند، اما حالا با نقشه، این یادداشت‌ها بر اساس موقعیت مکانی نیز قابل مشاهده هستند.

در نهایت ویژگی جدید « Instagram Map» امکان به اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی و کشف محتوای مرتبط با مکان‌ها را برای کاربران فراهم می‌کند، اما همراه با برخی ابهامات و نگرانی‌ها درباره حفظ حریم خصوصی.

مدیر اینستاگرام تاکید کرده است که اشتراک‌گذاری موقعیت به صورت پیش‌فرض غیرفعال است و نیازمند تایید چند مرحله‌ای کاربران است.

به هر حال، توصیه می‌شود کاربران تنظیمات خود را به دقت بررسی کنند و در صورت تمایل، به شکل آگاهانه‌ای موقعیت مکانی خود را به اشتراک بگذارند یا آن را غیر فعال نگه دارند تا حریم خصوصی‌شان حفظ شود.

گروه نویسندگان

دیدگاهتان را بنویسید